Omgeving

Een prachtig stukje Jeruzalem

Een Rustige Joodse Wijk

De wijk Talpiot ligt 3 kilometer van de oude stad vandaan.

Vanaf 1920 werden er woningen in Talpiot gebouwd. Er zijn veel winkels en kleine ambachtelijke bedrijfjes. Voor schitterend uitzicht over de oude stad loopt u naar de Haas promenade (Tayelet Haas). Bij Ramat Rachel (Kibboetshotel) is een prachtig zwembad waar u kunt recreëren. The first Station was als spoorwegstation in gebruik van 1892 tot 1998. Het is gerenoveerd en nu is het station een verzamelplaats van culinaire, recreatieve en culturele activiteiten. Erg gezellig om naar toe te gaan! De spoorlijn doet nu dienst als wandel- en fietspad.

Openbaar vervoer

Vanaf luchthaven Ben Goerion: voor de aankomsthal zijn shuttle busjes die u naar het door u opgegeven adres in Jeruzalem brengen voor ca. 65 NIS per persoon.

Bussen

Met Bus 7 (om de hoek van het appartement) komt u in het moderne centrum, de Mahane Yehuda markt en in de buurt van de oude stad.

Op de Hebron road gaan meerdere bussen (o.a. 71, 72, 74) naar diverse bestemmingen (zie www.egged.co.il).

Winkels

Er zijn meerdere supermarkten in de buurt van het appartement. Op loopafstand (3 minuten) is een groot benzinestation waar winkels, supermarkt, lunchroom en enkele restaurantjes zijn. Ten westen van Talpiot ligt een industrieterrein met een groot winkelcentrum.

In de Derech Beit Lehemstreet zijn leuke cadeau-, kleding- en kaaswinkeltjes.

Cafe’s/Restaurants

In de Derech Beit Lechem street zijn verschillende terrasjes en lunchrooms. Voor de echte gezelligheid raden wij u aan om ca.15 minuten door te lopen richting het oude treinstation (The First Station) of langs de Emek Refaim. Hier vindt u tal van terrasjes en eetgelegenheden.